Wijnkaart

Huiswijnen

Witte huiswijn

Calllia Alta, Chardonnay-Torrontes, Argentinië

Chardonnay en Torrontes
De Chardonnay in de blend zorgt voor de frisse toets en de licht vettigheid in de mond, de typische kruidigheid en bloemigheid komt van de Torrontes.

Witte huiswijn

Paparuda , Sauvignon Blanc Roemenië

100% Sauvignon Blanc
Roemenië is niet meteen het land die in je gedacht schiet als je denkt aan wijn ... Misschien zal dit nu veranderen? Deze heerlijke witte wijn moet je geproefd hebben ... Sappig, levendig, aromatisch, fris, lange afdronk en smaak naar meer!

Zoete witte huiswijn

Muscotàly Balatonboglàri, Hongarijë

Rosé huiswijn

Granacha 2012 Senorio de Sarria, Spanje

Zachte wijn waarin vooral rood fruit naar boven komt.
Ideaal bij het aperitief en bij gevogelte.

Rode huiswijn

Paparuda Pinot Noir, Roemenië

100% Pinot Noir
Paparuda heeft zijn naam gevonden in een Roemeens regen ritueel. Ze maken hier al wijn sedert 1477. Deze heerlijke Pinot Noir moet je geproefd hebben …
Sappig, levendig, aromatisch en zacht.

Rode huiswijn

Callia Alta Malbec-Syrah, Argentinië

70% Shiraz, 30% Malbec
Intens kersenrood en biedt en zeer rijke smaak met aroma’s van zwarte bessen, bramen, pruimen, vijgen, specerijen, een vleugje vanille met rijpe tannines en evenwichtige zuren.
Krachtig en fruitig, maar toch rond en soepel.

Informatie

Al onze huiswijnen zijn te verkrijgen per glas: 4,80€ / 1/4 liter: 8,5€ / 1/2 liter: 16€ / fles: 23€

Wijnen

Rode wijn

La Cour Pavillon, Bordeaux, Frankrijk

70% Merlot en 30% Cabernet Sauvignon
Dit is een wijn die ieder jaar opnieuw geselecteerd wordt uit de 10.000 châteaux die Bordeaux rijk is.
Ieder jaar opnieuw wordt er gezocht, geselecteerd en gedegusteerd in Bordeaux naar een wijn die een grote typiciteit heeft. Een wijn van grote kwaliteit…. Niet makkelijk te vinden in de grote plas van wijn uit Bordeaux.

30€

Rode wijn

Domaine des Mimosas, Lalande Pomerol, Frankrijk

79% merlot en 21% Cabernet Franc
Een klein domein van ca; 4 ha. Gelegen op een uniek terroir! De ondergrond bevat heel wat ijzer, ook wel “crasse de fer” genaamd met ook wat silex en graniet. Een heerlijk parfum van donkere kersen, zwarte bosbessen, violet en cederhout charmeren direct en zijn ook terug te vinden in de smaak. Deze wijn is levendig, geconcentreerd en zeer evenwichtig, rijk en zacht.

30€

Rode wijn

Pico Maccario “Cantamerli”, Monferrato “Piemonte”, Italië

60% Barbera en 40% Cabernet Sauvignon
Het logo van Pico Maccario is een roos. Als je dekt aan de edele roos, den denk je meestal aan een rode roos. Rood in combinatie met een roos = Passie, liefde, vurigheid, elegantie ... Dit is wat Pico Maccario wenst te delen met jou ... Wijn met liefde en passie gemaakt! Elegant en intense neus, indrukken van rood en zwart fruit en zachte kruiderij, met een toontje vanille.
Harmonieus en zacht van smaak.

30€

Rode wijn

Cortes de Cima, Portugal

35% Syrah, 30% Aragonez, 10% Alicante Bouchet, 10% Touriga Nacional en 5% Cabernet Sauvignon
Ze maken wijnen uit de ‘oude Wereld’, maar in de stijl van de ‘Nieuwe Wereld’. Dat betekent: geconcentreerd, rijpe tannines en een uitbundige geur. Enen intens, goed uitgebalanceerde structuur met een aangename kruidigheid en lange finish. Eén van de mooiste wijnen van Portugal!

32€

Rode wijn

Musar Jeune, Libanon

Cinsault, Syrah en Cabernet Sauvignon
Château Musar geldt als één van de meest bijzondere wijndomeinen in de wereld. Enerzijds is dat de locatie, de Libanese Bekaa Valley, anderzijds hanteert men er nog een volstrekt traditionele werkwijze. Dit is de tweede wijn van Château Musar (één van de beste wijnen ter wereld!) .
Verleidelijk, met het fruit mooi op de voorgrond, kersen en bosbessen, een vleugje mint, viooltjes, rokerig…. Wat heerlijk geurig. Een soepele smaak, open en gamakkelijk, kersen een zacht karakter, wel wat frisse zuren en sap, maar zonder harde tannines in de afdronk.

34€

Witte wijn

Château Haut Peyruguet Bordeaux blanc, Frankrijk

60% Sauvignon en 40% Semollon
Sauvignon en Semollon maken deze klassieker tot één van de beste witte bordeaux die ik ooit geproefd heb! Elegant , fris en vol tegelijk ... Een mens wordt er efkens stil van! En even tussen ons deze wijn ... serveren ze in de Karmeliet!

29€

Witte wijn

Petit Chablis, Domaine Fèvre Gilles & Nathalie, Frankrijk

Een fruitig aroma met toetsen van wit fruit zoals perzik en peer en citrus.
Ondersteunend door een frisse mineraliteit. Een wijn met terroir!

30€

Witte wijn

Saint-Véran, Dominique Cornin, Frankrijk

100% Chardonnay
Deze wijn wordt gemaakt op biodynamische wijze. Omschrijving van de wijnboer zelf: "Mijn wijnen zijn zoals mezelf, soms gereserveerd en schuw, soms flirterig, uitbunding of lachend. Ze evolueren en ouderen maar liegen nooit. Ze zijn authentiek en levend. Na rijping van enkele jaren onthullen ze al hun facetten. Hou van ze gewoon zoals ze zijn en je zal het tienvoud terugkrijgen."

32€

Witte wijn

Riesling, Apatsagi, Hongarije

100% Riesling
Dit is een beetje zoals een trappist uit België ... want ook deze wijn wordt gemaakt in een klooster! Bovenaan een rots bevindt zich een magnifiek klooster met een supermodern wijnbedrijf. Deze wijn is op en top Riesling, droog met een zeer moderne mineraliteit en complexiteit.

30€

Comments are closed.